
istoric
După Primul Război Mondial, pe lângă pocăiții veniți din război, au început să vină la pocăință și alții desprinși din Cultul Ortodox și s-a format o grupare de creştini evanghelici, numită „Studenţi din Biblie”. În acea vreme nu erau alți credincioși evanghelici, ci doar câţiva care frecventau „Oastea Domnului”.
La întâlnirile care le avea această grupare, pe lângă rugăciunile pe care le făceau împreună, citeau și studiau mult biblia.
Primul creştin botezat cu Duhul Sfânt din această parte a Bucovinei a fost Toader Daniliuc, din Solca. Aceasta se întâmpla aproximativ prin anul 1911. Primul pocăit din Vicov a fost Niţu Toader din satul Bivolărie, care a trăit în casa unde mai târziu a locuit fratele Ion Mitric. El s-a pocăit în Primul Război Mondial, luând botezul în apă în Rusia şi nu s-a căsătorit niciodată, ci a fost, conform mărturiilor celor care l-au cunoscut, un creştin adevărat care şi-a trăit viaţa după Scripturi, îndemnând oamenii să se pocăiască.
Un alt frate, Niţu Constantin al lui Filip s-a întors pocăit de pe frontul din Rusia, în 1917, din Primul Război Mondial. El, împreună cu Iustina, soţia lui, cu Cornea Constantin şi Ioana au fost primii pocăiţi din Vicovu de Sus-Est. Constantin Niţu, împreună cu soţia şi copiii, locuia în aceeaşi casă cu părinţii lui pe uliţa Farmaciei. Copiii lui au fost foarte prigoniţi la şcoală pentru că nu erau botezaţi de preot, însă el a fost un om foarte liniştit, fiind şi el prigonit crunt pentru pocăinţă şi apoi izgonit din casă de tatăl său, care atunci era primar în sat şi considera că a făcut familia de ruşine.